8 Haziran 2013 Cumartesi
PATATESLİ PAZI SARMASI
Farklı sunum isteyenlere basit bir tarif.
Malzemeler;
-12 adet pazı yaprağı
-4 adet orta boy patates
-3 adet kornişon turşu
-tuz
-biraz limon suyu
-2 adet közlenmiş yada konserve kırmızı biber
Yapılışı;
-Pazı yaprakları kaynayan suda 2-3 dk kadar bekletilir.
-Patatesler haşlanır ve ezilir.Turşular doğranır,biraz limon suyu sıkılır.Tuz ilave edilir.
-Pazı yaprakları yayılır, üzerine patatesli harçtan sürülür,kırmızı biber konulur ve rulo şeklinde sarılır.Ortadan 2'ye kesilir.Servis tabağına alınır.AFİYET OLSUN
ISPANAKLI RULO
Malzemeler;
-400 gr ıspanak
-4 ymurta
-1 tane kuru soğan
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 çay kaşığı tuz
-karabiber
-1 yemek kaşığı un
İçi için;
-1 kase süzme yoğurt
-2-3 tane közlenmiş yada konserve kırmızı biber
Yapılışı;
-Ispanaklar haşlanır ve blenderda çekilir.Yumurta sarılarıyla birlikte mikserde çırpılır.Diğer tarafta küçük doğranmış soğanlar sıvıyağla birlikte kavrulur.Ilınınca yumurtalı karışıma eklenir.Tuz,karabiber de eklenir.1 yemek kaşığı un ilave edilir.
-Yumurta akları mikserle kar gibi olana kadar çırpılır.Diğer karışıma ilave edilir.
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür.180 C'lik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirilir.
-Fırından çıkardıktan 1-2 dk sonra yağlı kagıtla birlikte rulo yapılıp bekletilir.
-Soğuyunca üzerine süzme yoğurt sürülür.Onun üzerine kırmızı biberler doğranır.Rulo yapılır.Buzdolabında bekletilir.Servis yapılacağı zaman çıkarılır.AFİYET OLSUN
6 Haziran 2013 Perşembe
KIYMALI ÇITIR BÖREK
Çok basit ve çıtır çıtır enfes bir börek tarifi.Tarifini Hacer abladan almıştım.Buaralar sık sık yapıyorum.Hemen denemenizi tavsiye ederim:)
Malzemeler;
-3 yufka
-300 gr kıyma
-3 tane orta boy kuru soğan
-tuz,karabiber,pulbiber
-1 kase sıvıyağ
-biraz un( yufkaların üzerine serpmek için)
Yapılışı;
-Soğanlar küçük küçük doğranır ve kıymayla birlikte kavrulur.Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edilir.Pişince ocağın altı kapatılır.
-Yufka masaya yada tezgaha açılır.Önce yufkanın heryerine sıvıyağ sürülür.Daha sonra biraz un serpilir.
-Yufka 2'ye katlanır.Tekrar sıvıyağ sürülür ve biraz un serpilir.Kıymalı harçtan koyulur.
-Rulo şeklinde sarılır.2'ye kesilir.Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır.(ben 1 gece buzdolabında beklettim.Eğer vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz )
-Fırın tepsisine dizilir.Üzerine sadece sıvıyağ sürülür.180-190 C'de pişirilir.Dilim dilim kesilerek sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN
Malzemeler;
-3 yufka
-300 gr kıyma
-3 tane orta boy kuru soğan
-tuz,karabiber,pulbiber
-1 kase sıvıyağ
-biraz un( yufkaların üzerine serpmek için)
Yapılışı;
-Soğanlar küçük küçük doğranır ve kıymayla birlikte kavrulur.Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edilir.Pişince ocağın altı kapatılır.
-Yufka masaya yada tezgaha açılır.Önce yufkanın heryerine sıvıyağ sürülür.Daha sonra biraz un serpilir.
-Yufka 2'ye katlanır.Tekrar sıvıyağ sürülür ve biraz un serpilir.Kıymalı harçtan koyulur.
-Rulo şeklinde sarılır.2'ye kesilir.Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır.(ben 1 gece buzdolabında beklettim.Eğer vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz )
-Fırın tepsisine dizilir.Üzerine sadece sıvıyağ sürülür.180-190 C'de pişirilir.Dilim dilim kesilerek sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN
4 Haziran 2013 Salı
KAHVALTI MASASI ve yeni tarifler:)
Uzun bir süredir kahvaltı masası hazırlamamıştım özlemişim:) Yeni tarifler denedim.Öncelikle denenmesi gereken tariflerden biri kıymalı çıtır börek.Hem çok basit hemde el açması gibi bir börek oluyor.Önceliğimi bende bu tarife vericem:)Yeni tarifleri de sırasıyla paylaşıcam.Vee masamıza geçelim.
Menüdekiler
Peynir tabağı
Kıymalı çıtır börek
Patatesli pazı sarması
Milföy çanağında soslu kızartma
Mantarlı yeşil soğanlı tart
Acuka
Ispanaklı rulo
Reçeller
Zeytin tabağı
,
Çikolatalı kurabiye
(Masada resmeni çekmeyi unuttuğum çilekli tart ve sütlü irmik tatlısı)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)