22 Aralık 2011 Perşembe
KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler;
Keki için;
-3 yumurta
-1,5 su bardağı tozşeker
-1,5 su bardağı un
-yarım su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 paket kakao
Kreması için;
-yarım paket margarin
-2 kahve fincanı un
-2 kahve fincanı tozşeker
-1 lt. süt
-1 paket vanilya
Üzeri için;
-1 paket çikolata sosu+2,5 su bardağı süt
-hindistan cevizi
Yapılışı;Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Diğer malzemelerde ilave edilir ve kelepçeli kalıpta 170-175 C'de pişirilir.
Diğer tarafta margarin eritilir.Süt, un ve şeker ilave edilir,koyulaşana kadar pişirilir.Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilir.Mikserle en az 5 dk. çırpılır.
Soğumaya bırakılır.
Kek piştikten sonra 2'ye kesilir.
Yuvarlak büyük bir kasenin içine streç film serilir.
Kekin yarısı borcamın içine yerleştirilir.Kek yarım bardak şekerli suyla ıslatılır.İçine muhallebi doldurulur.(İsterseniz içine frambuaz,vişnede koyabilirsiniz.Ben frambuaz koydum.)
Kekin kalan kısmıda üzerine kapatılır.1 gece buzdolabında bekletilir.
Ters olarak servis tabağına çıkarılır.
1 paket çikolata sosu, 2,5 su bardağı sütle pişirilir.Kabuk bağlamaması için arada karıştırılır.Ilındıktan sonra üzerine dökülür.Onun üzerinede bolca hindistan cevizi serpilir.Dilimleyerek servis yapılır.AFİYET OLSUN...
20 Aralık 2011 Salı
İNCİRLİ KURABİYE
Malzemeler;
-2,5 su bardağı un
-125 gr margarin
-1 yumurta akı
-yarım su bardağı tozşeker
-1 limon kabuğu (rendelenmiş)
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
-10 adet kuru incir
-1 yemek kaşığı tozşeker
-yarım su bardağından biraz fazla su yada elma suyu
-ceviz içi
Yapılışı;kurabiye hamuru için tüm malzemeler karıstırılarak yoğrulur.30 dk dinlendirilir.
İç malzemesi için;incirler biraz sıcak suda bekletilir.Daha sonra ince ince doğranır
Bir tencereye konur üzerine su ve şeker konulur ve pişirilir.Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra altı kapatılır.Ceviz içi ilave edilir.
Hamurdan bir parça koparılır.Merdane yardımıyla açılır.incirli harctan konulur ve rulo şeklinde sarılır.
Bıçakla 2-3 parmak genişliğinde kesilir.
Fırın tepsisine dizilir.
170 C’de pembeleşinceye kadar pişirilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.AFİYET OLSUN…
19 Aralık 2011 Pazartesi
HAMBURGER EKMEKLİ BÖREK
Malzemeler;
-1 kg. ıspanak yada pazı
-8 adet hamburger ekmeği(misafirlerin sayısına göre sayıyı arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
-1 adet soğan
-biraz sıvıyağ
-tuz
-karabiber
-pulbiber
-hamburgerleri ıslatmak için 1 kase süt
Beşamel sos için;
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı yağ(1 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı tereyağ)
-tuz
-karabiber
Üzeri için;
-rendelenmiş kaşar
Yapılışı;Öncelikle soğan doğranır ve tencerede sotelenir.Ispanak yada pazı ilave edilir ve biraz sotelenir.(ben pazı kullandım)Tuz, pulbiber ve karabiber ilave edilir.
Beşamel sos için;bir tencereye yağ konur eriyince un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.Süt ilave edilir.Çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.
Hamburger ekmeklerinin üst kısmı tencere kapağı gibi derin bir şekilde kesilir.Bir kase görünümü elde edilir.Ekmeklerin heryeri süt ile iyice ıslatılır.(ıslatmazsanız kuru olabilir.)
Hamburger ekmeklerinin içine pazı yada ıspanaktan koyulur.
Onun üzerine de beşamel sos dökülür ve tekrar üzerine kaşar rendesi koyulur.
200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...
18 Aralık 2011 Pazar
BETÜL'DE AKRABA GÜNÜ
Güzel bir akraba gününden güzel bir masa:) Betül'le birlikte yeni tarifler denemeye çalıştık.Hepsinin tadına bakan biri olarak benim favorim hamburger ekmekli börek:)Masadaki yeni tarifleride paylaşıcam sizlerle...görüşmek üzere:)
Menüdekiler...
Hamburger ekmekli börek...
Muska böreği(ıspanaklı ve pastırmalı)
Pulbiberli peynirli poğaça...
Üç renkli patates salatası...
Makarna salatası...
Kısır...
Brüksel lahanası..
Tatlılar...
Köstebek pasta...
İncirli kurabiye...
Lokma tatlısı...
Menüdekiler...
Hamburger ekmekli börek...
Muska böreği(ıspanaklı ve pastırmalı)
Pulbiberli peynirli poğaça...
Üç renkli patates salatası...
Makarna salatası...
Kısır...
Brüksel lahanası..
Tatlılar...
Köstebek pasta...
İncirli kurabiye...
Lokma tatlısı...
29 Kasım 2011 Salı
ELMALI KEK
Malzemeler;
-3 yumurta
-1,5 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-2,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2,3 tane elma
-biraz tarçın (1 tatlı kaşığı kadar)
Yapılışı;Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt ve sıvıyağ koyulur.Un,kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.Karışımın yarısı borcama dökülür.
Üzerine elmaların kabukları soyulur ve ince ince doğranır.
Üzerine tarçın serpilir.Onun üzerinede biraz tozşeker serpilir.
Karışımın diğer yarısıda üzerine dökülür.
180 C'de pişirilir.
Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir.AFİYET OLSUN
21 Kasım 2011 Pazartesi
SULTAN LOKUMU
Malzemeler;
-yarım lt süt
-yarım paket margarin
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı un
-1 paket vanilya
Üzeri için;
-hindistan cevizi
-fındık
Yapılışı;yarım paket margarin eritilir ve unla birlikte kavrulur.
Tozşeker ilave edilir.Daha sonra süt ilave edilir ve çırpla teliyle karıştırılarak pişirilir.(yoğun bir muhallebi kıvamı oluyor)Soğuyana kadar arada karıştırılır.
1 gece buzdolabında bekletilir.Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elinizle yuvarlanır.Hindistan cevizine bulanır.
Üzerlerine fındık batırılır.(Dilerseniz kakaoya da bulanabilir.)AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)