27 Şubat 2014 Perşembe
MAGNOLIA
Malzemeler;
-1 lt süt
-2 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı nişasta
-2 yumurta sarısı
-1 su bardağı tozşeker
-1 paket vanilya
-1 kutu süt kreması (200 ml)
-1 paket bebe bisküvisi
-çilek yada muz
Yapılışı;Süt, un, nişasta, yumurta sarısı, tozşeker karıştırılarak ocakta pişirilir.Piştikten sonra vanilya eklenir.Muhallebi soğuyunca krema ilave edilir ve mikserle çırpılır.
-Bebe bisküvisi rondoda çekilir.
-Kuplara yada bardaklara önce çilek sonra muhallebinin bir kısmı ve onun üzerine bebe bisküvisi konulur.Tekrar çilek,muhallebi ve bebe bisküvisi konulur.Üzeride çileklerle süslenir(İsteğinize göre süsleyebilirsiniz)
-1 gece buzdolabında bekletilir.AFİYET OLSUN
25 Şubat 2014 Salı
KAŞARLI PATATES TOPLARI
Tarifi ufukmutfakta dan aldım.Kahvaltı için çok pratik bir tarif...
Malzemeler;
-1 kg kadar patates
-yarım su bardağı kaşar rendesi
-yarım çay bardağı sıvıyağ
-tuz
-karabiber
-galeta unu
-küp küp doğranmış kaşar peyniri
Yapılışı;-Patatesler soyulup haşlanır.
-Patatesler haşlandıktan sonra ezilir.
-Sıvıyağ,tuz,karabiber, kaşar rendesiyle karıştırılarak yoğrulur.
-Patatesten ceviz büyüklüğünde koparılarak yuvarlanır.
-Ortalarına küp kaşar koyulur, tekrar yuvarlanır ve galeta ununa bulanır.
-Fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 15-20 dk kadar bekletilir.Özellikle sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN
13 Şubat 2014 Perşembe
KAYMAKLI POĞAÇA
Malzemeler;
-2 yumurta (birinin sarısı ayrılıcak)
-100 gr kaymak
-3 yemek kaşığı tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı ılık süt
-4 su bardağına yakın un
-2 yemek kaşığı tozşeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-1 paket yaşmaya
İç malzemesi;
-biraz beyaz peynir
Yapılışı;
-Yumurta, tereyağ, sıvıyağ, kaymak,tuz karıştırılır.Yaşmaya, ılık süt içinde şekerle birlikte karıştırılır ve diğer malzemelere ilave edilir.Yavaş yavaş un ilave edilir.Hamur yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır.
-Hamurdan cevizde biraz daha büyük parçalar koparılarak yuvarlanır.İçine beyaz peynir koyulur ve kapatılır.Fırın tepsisine dizilir.
-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizikler atılır.
-Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN
Not:Sıcak servis yapılmasını tavsiye ediyorum.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)