2 Nisan 2013 Salı
KEK KALIBINDA PEYNİRLİ BÖREK
Hem çok basit hemde farklı bir sunum isteyenler için su böreği tadında güzel bir börek...
Malzemeler;
-5 yufka
-2 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 şişe maden suyu (200 ml)
-yarım su bardağı sıvıyağ
İçi için;
-1 büyük kase beyaz peynir yada lor
-maydonoz
Yapılışı;
-Yumurta,sıvıyağ,süt ve maden suyu karıştırılır.
-Kek kalıbı yağlanır.1. yufka kalıbın heryerini kapatıcak şekilde yerleştirilir.(1.yufkanın ortası delinmeyecek).Fırça yardımıyla sostan biraz sürülür.
-2. yufka dört parçaya bölünür.Her parça sosa batırılır ve kalıbın içine yerleştirilir.Üzerine biraz peynir serpiştilir.
-3. yufkada aynı şekilde dört parçaya bölünür ve sosa batırılıp peynirin üzerine yerleştirilir.Üzerine tekrar peynir serpiştirilir.
-4. yufkayada aynı işlem yapılır ve kalan peynir serpiştilir.
-5. yufkada sosa batırılıp kalıbın üzerine yerleştirilir.Sostan kalırsa üzerine gezdirilir.İlk yufkanın ortada kalan kısmı delinir ve sarkan yufkalar her tarafını örtecek şekilde üzerine kapatılır.1 gece buzdolabında bekletilir.
-180 C'lik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN
KOLAY ŞEKERPARE
Çok pratik bir okadar da yapımı basit bir tatlı.Ayrıca şerbetide kaynatılmıyor.
Malzemeler;
-2 yumurta (birinin sarısı üzerlerine sürülcek)
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
-3 su bardağı kadar un
-1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
-3 su bardağı su
-3 su bardağı tozşeker
Yapılışı;
-Hamuru için tüm malzemeler karıştırılır.Yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.Fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
-Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
-Şerbeti için;su ve şeker bir kaba koyulur.Şeker eriyene kadar karıştırılır.(kaynatmıyoruz)
-Fırından çıkan sıcak tatlılar şerbete atılır.1-2 dk. bekletilir.
-Şerbetten alınan tatlılar bir kaba alınır ve kalan şerbet üzerine dökülür.(tatlı bütün şerbeti çekiyor)En az 1-2 saat bekletilir.AFİYET OLSUN...
PIRASALI KEK
Sebze sevenler için kesinlikle denenmesi gereken tariflerden biri.Mısır unu da ayrı bir lezzet veriyor.
Malzemeler;
-1 kg pırasa
- 2 adet kuru soğan
-3 yumurta
-1 yemek kaşığı tozşeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-Yarım su bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı karabiber
-1 su bardağı un
-3 su bardağı mısır unu
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
-Soğan ve pırasalar küçük küçük doğranır.2-3 yemek kaşığı sıvıyağla sotelenir.Soğuması için kenara alınır.
-Diğer malzemeler kek yapar gibi karıştırılır. En son pırasalar da eklenir ve karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına konularak 170-180 C'de pişirilir.AFİYET OLSUN
1 Nisan 2013 Pazartesi
MANTARLI YEŞİL SOĞANLI TART
Yeşil soğan sevmeyen biri olarak çok beğenerek yediğim bir tarif oldu.İçinde okadar çok yeşil soğan olmasına rağmen hiç anlaşılmıyor ve bende hiç anlamadım:)Denenmesi gereken tariflerden biri,hemen deneyin derim.
Malzemeler;
Hamuru için;
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta
-Yarım paket eritilmiş margarin
-2 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için;
-1 kavanoz konserve mantar
-2 demet yeşil soğan
-1 tane kuru soğan
Üzeri için;
-1 kutu krema
-kaşar rendesi
Yapılışı;
-Tart hamuru için, hamur malzemeleri karıştırılır ve yoğrulur.Yarım saat kadar dinlendirilir.
Kuru soğan, yeşil soğanla birlikte doğranır ve biraz sotelenir.Doğranmış mantarlar ilave edilir.Ocağın altı kapatılır
.
-Hamur, merdaneyle açılır.Tart kalıbına yada yuvarlak bir fırın kabına göre açılır.Yağlanmış fırın kabına bastırarak düzeltilir..(ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım)
-Üzerine iç malzeme dökülür
.
-Onun üzerinede krema dökülür.
-170-180 C'lik fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarıp kaşar rendesi dökülür.
-Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)