25 Şubat 2014 Salı
KAŞARLI PATATES TOPLARI
Tarifi ufukmutfakta dan aldım.Kahvaltı için çok pratik bir tarif...
Malzemeler;
-1 kg kadar patates
-yarım su bardağı kaşar rendesi
-yarım çay bardağı sıvıyağ
-tuz
-karabiber
-galeta unu
-küp küp doğranmış kaşar peyniri
Yapılışı;-Patatesler soyulup haşlanır.
-Patatesler haşlandıktan sonra ezilir.
-Sıvıyağ,tuz,karabiber, kaşar rendesiyle karıştırılarak yoğrulur.
-Patatesten ceviz büyüklüğünde koparılarak yuvarlanır.
-Ortalarına küp kaşar koyulur, tekrar yuvarlanır ve galeta ununa bulanır.
-Fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 15-20 dk kadar bekletilir.Özellikle sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bu tarif tam benlik olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil