FRAMBUAZLI CHEESECAKE
Malzemeler;
5 yumurta
2 yumurta sarısı
600 gr labne peyniri
1 çay bardağı krema
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
Tabanı için; 2 paket eti burçak
100 gr tereyağ
100 gr fındık
Üzeri için;
1 kutu dondurulmuş frambuaz
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta(buğday veya mısır)
1 su bardağı su
Yapılışı; Bisküvi, fındık un haline getirilir.100 gr tereyağ ilave edilir ve iyice yoğrulur.Kelepçeli kek kalıbının (yada başka kalıpta olabilir) alt kısmı yağlı kağıt ile kaplanır.Elimizin ortasıyla sıkıca bastırılır.
Diğer bir tarafta 5 yumurta+2 yumurta sarısı, 1,5 bardak şeker ile yoğurt kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır.Başka bir kaba labne peyniri ve krema konur.Mikserle 5 dk çırpılır.Çırpılan peynirlere yumurtalı karışım ilave edilir.3 yemek kaşığı un ilave edilir.Mikserden geçirilir.Bisküvilerin üzerine dökülür.150 C’de 1-1,5 saat pişirilir.Fırından çıkartılır.7-8 saat soğutulur.
Başka bir tenecereye 4 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta(mısır,buğday), 1 bardak su pişirilir.Önce frambuazın suyu sonrada frambuazlar ilave edilir ve soğutulur.Sonra cheesecake in üzerine dökülür.Arzu edilirse dilim dilim kesip dilimlerin üzerinede dökülebilir.AFİYET OLSUN…
Fatma Hanım gramla zor oluyor bu tarifin kaşıklı bardaklısı yok mu acaba? :)
YanıtlaSilEe bi zahmet bu pastayı yapıcaksan gramınıda ölçüceksin:)
YanıtlaSilçok hafif olsu. cheese kek sevmeyen biri olarak bunu afiyetle yedim.
YanıtlaSil