![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVOTdeQFim_6wZu5vG8ORfep5dube3GeU8l91MKCWOf6zMUAwJQrtKX7pbR-t1AWROyWUdhMQ7SHUq8PLe_Zha7G1WcDmDkmtlj-cHWYClP0XN9c1DJeLnLDpi-Hj6lC_SFGzcH5Bteww/s400/ekmek+tatls%C4%B1.jpg)
EKMEK KADAYIFI TATLISI
Malzemeler;
Keki için; 4 yumurta
1 fincan şeker
2 fincan un
1 paket kabartma tozu
Kreması için; 1 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Kremanın yapılışı;Pirinç unu, şeker, un ve süt karıştırılarak pişirilir.Soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra 1 paket kremşanti koyulur ve 10 dk çırpılır.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeCZPRpkgz14D-IhjuRdbA7ihzqW0wZBjGPknchl2q6WvUoZTBFCg7tvnx8Xd0TwMAhNx8azAPOlyqymjC1kGpiAe6x_o0ZdD2iSqUp4TzdFxUzyd0dF4bcUWjNukAEx93JWFZJtq5x2o/s320/ekmek+tatl%C4%B1s.jpg)
Kekin yapılışı; Yumurta ve şeker beyaz olana kadar çırpılır.Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir.Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak borcama dökülür.Önceden ısıtılmış fırına koyulur ve 170-180 C’de pişirilir.Piştikten sonra keki sıcakken borcamdan cıkarıp 2’ye kesiyoruz.Daha büyük bir kaba alınır.Kremayı kestiğimiz kekin üzerine döküyoruz.Diğer parçayı üzerine kapatıyoruz.Dilimlere bölünür ve ılık şerbet üzerine dökülür, dinlenmeye bırakılır.
NOT; Kekin sıcakken kesilmesi gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder