20 Kasım 2012 Salı

ABLAMIN DAVETİ

Cuma günü ablama davetliydik.Herzamanki gibi çok şık bir masa hazırlamıştı. Ablamın hazırladığı masaların fotoğraflarını çekmeyi çok seviyorum:)Öncelikle göze hitap ediyor.Görüntüsü kadar tatlarıda harikaydı.Buarada tatlılar bana ait:)
Menüdekiler
Mercimek köftesi
Brokoli
Yaprak sarması
Fincan böreği
Pazı salatası
Salata
Peynirli poğaça
Bu güzel çaydanlığıda göstermek istedim:)
Halley pasta
Bademli çikolatalı kurabiye

15 Kasım 2012 Perşembe

ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE

Genelde herkes cheesecake i kelepçeli kalıpta yapar.Ben biraz daha farklı bir şekilde dikdörtgen borcamda yaptım.Aradaki peynirli kısım daha ince oldu.Hem tat olarak hemde görüntü olarak daha hoş oldu. Malzemeler;
-3 yumurta
-1 su bardağı tozşeker
-yarım kg süzme yoğurt
-1 kutu krema
-1 kutu labne peyniri
-3 yemek kaşığı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Tabanı için;
-2 paket eti burçak bısküvi
-2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;
-1 paket Dr. Oetker ahududu-çilekli sos

Yapılışı;
-Öncelikle bisküviler robot yardımıyla un haline getirilir.Eritilmiş tereyağ ilave edilir ve karıştırılır.Elimizle bastırılarak dikdörtgen borcama yayılır.

-Süzme yoğurt,krema ve labne peyniri bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.Tozşeker ilave edilir,karıştırmaya devam edilir.Yumurtalar teker teker ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir.

-Un,kabartma tozu,vanilya eklenir ve karıştırılır.Karışım bisküvilerin üzerine dökülür.175 C'de 20-25 dk  üzeri hafif  renk değiştirene kadar pişirilir.

-Dr. Oetker çilekli sos 3çay bardağı suyla pişirilir.Soğuyan cheesecake in üzerine dökülür.1 gece buzdolabında dinlendirilir.Cheesecake dilimlenerek sevis yapılır.AFİYET OLSUN
NOT:Cheesecake pişerken fırının içine (ayrı bir kapta) ısıya dayanıklı bir kaba su koyarak cheesecake i pişirirsek üzerinin çatlamasını önlermişiz.Bunu bende yeni öğrendim.Bidakine bu şekilde denicem.

14 Kasım 2012 Çarşamba

ÇATLAK KURABİYE

Bu kurabiyenin tarifini aldığımdan beri defalarca yaptım.Kesinlikle görüntüsü gibi tadıda harika.İçi kek kıvamında farklı bir kurabiye.

Malzemeler;
-1 adet çırpılmış yumurta
-yarım su bardağı tozşeker(ince çekilmiş)
-1 su bardağı un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı portakal suyu
-2 yemek kaşığı tereyağ (25 gr)
-1 küçük paket kakao (25 gr)
-yarım su bardağı pudra şekeri

Yapılışı;
-Tozşeker mutfak robotunda biraz çekilir.Tereyağ,un,kabartma tozu,kakao,şeker karıştırılır.
 -Tereyağı,portakal suyu ve çırpılmış yumurta ilave edilir,yoğrulur.Streç filme sarılarak buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve pudra şekerine bulanır.Fırın tepsisine dizilir.
-Önceden ısıtılmış 180 C'delik fırında yaklaşık 10 dk. pişirilir.AFİYET OLSUN

NOT:Kurabiyelerin kek gibi bir kıvamı oluyor buyüzden 10 dk lık süreyi sakın aşmayın.İçi pişmemiş gibi gelebilir ama durdukça içini çekiyor.Birde mutlaka buzdolabında en az 1 saat bekletin ve hamuru yuvarlama işlemini çabuk yapıp kurabiyeleri hemen pişirmenizi tavsiye ediyorum.

12 Kasım 2012 Pazartesi

ISPANAKLI KİŞ

Bu tarifi kahvaltı masası icin hazırlamıştım.Yiyen herkes çok beğendi.Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum... Malzemeler;
Hamuru için;
-150 gr tereyağı
-2su bardağı un
-1 yumurta
-1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi için;
-1 kg ispanak yada pazi
-1 kuru soğan
-250 gr kasar rendesi
-4 yumurta sarısı
-150 gr krem peynir
-1 kutu krema
-30 gr nişasta

Yapılışı;-Hamur malzemeleri karıştırılır ve yoğrulur.Yarım saat buzdolabında dinlendirilir.

- Soğan küçük küçük doğranır ve biraz sıvıyağla kavrulur.Ispanaklar eklenir ve biraz sotelenir.1 çay kaşığı tuz eklenir.(daha fazla tuz eklemeyin krempeynirden dolayı tuzlu oluyor)

-Diğer tarafta 4 yumurta sarısı çırpılır.Krempeynir,krema ve nişasta eklenir ve karıştırılır.Ispanaklar ve kaşar rendesi ilave edilir.
-Buzdolabında dinlenen hamur merdaneyle açılır.Tart kalıbına yada küçük yuvarlak borcama göre açılır.Yağlanmış tart kalıbına bastırarak düzeltilir..
-Üzerine iç malzeme dökülür.
160 C'de üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN...

10 Kasım 2012 Cumartesi

BOL TARİFLİ KAHVALTI MASASI

Bu haftaki kahvaltı masamız... Benim için bol tarif paylaşabileceğim bir masa oldu. Başka bir davet masasında görüşmek üzere:)

Menüdekiler
Ispanaklı kiş
Peynirli poğaça
Peynir tabağı
Reçeller
Yeşillik salata
Peynirli kırmızı biber
Acuka
Çilek soslu cheesecake
Çatlak kurabiye(görüntü aslında böyle olmuyor ama tarifi verirken asıl olması gereken şekli görüceksiniz.ilk denemem daha iyi olmustu malesef bu sefer böyle oldular)

5 Kasım 2012 Pazartesi

KAHVALTI MASASI

Aylar öncesinden fotoğraflarını çektiğim fakat paylaşamadığım guzel kahvaltı masamız:)Gerçekten çok beğenerek hazırlamıştım...Epeydir bekleyen bu fotografları yayınlamak istiyorum.Umarım sizlerde beğenirsiniz...
 

Menüdekiler...
Haydari
Arpa şehriye salatası
 

Simitler
Peynir tabağı
Reçeller
Rulo börek
Tatlılar...
Çilekli tart
Cezerye
Kokostar kurabiye