2 Temmuz 2011 Cumartesi

SEBZELİ KEK



Malzemeler;
-4 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
-2 tane havuç
-1 patates
-2 tane pırasa yada sivribiber
-1 su bardağı mısır unu
-2 su bardağı un
-1,5 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;Yumurta, yoğurt,sıvıyağ karıştırılır.

Mısır unu,un ve kabartma tozu ilave edilir.
Havuç rendelenir.Patates küçük küçük doğranır.Pırasa yada biber de küçük küçük doğranır.

Tüm malzemeler karıştırılır.Kek kalıbına yada borcama dökülür.

180 C'de pişirilir.AFİYET OLSUN...

RULO PİZZA


Malzemeler;
-2 yufka
-4,5 tane sosis
-3 tane sivribiber
-2 domates
-yarım tatlı kaşığı kekik
-tuz
-pulbiber
-biraz mantar

Beşamel sos için;
-1.5 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı tepeleme un
-1yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı tereyağ
-tuz
-karabiber

Üzeri için;
-rendelenmiş kaşar

Yapılışı;Domateslerin kabuğu soyulup küçük küçük doğranır.Biberler,sosisler,mantarlar da küçük küçük doğranır.Tuz,pulbiber ve kekik ilave edilir,harmanlanır.

Masanın üzerine yufka açılır.Biraz sıvıyağ sürülür.İkinci yufka üzerine serilir.Harçtan bolca koyulur.

Rulo şeklinde sıkıca sarılır.

Üç parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dik yerleştirilir.

Beşamel sos için;un ve yağ kavrulur, süt ilave edilir.Piştikten sonra karabiber ve tuz ilave edilir.

Yufkalar 180 C'de 10-15 dk pişirilir.
Yufkalar kızarınca üzerine birer yemek kaşığı beşamel sos paylaştırılır.

5 dk. kadar pişirilir.Sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar serpilir.

Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alınıp, sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...