Malzemeler;
-200 gr kadayıf
-3 yemek kaşığı tozşeker
-2 yemek kaşığı margarin
-ceviz
Muhallebisi için;
-1 lt süt
-1 su bardağı un
-1 su bardağı tozşeker
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı margarin
-1 paket kremşanti( toz halinde)
Yapılışı;Kadayıflar fırın tepsisine koyulur ve fırında kurutulur.(arada alt-üst edilir)Daha sonra kadayıflar elle ufalanır.Tencereye alınır.Şeker, margarin ve cevizde ilave edilerek kavrulur.
Muhallebisi için; şeker,un ve süt tencereye konulur ve karıştırılarak pişirilir.Vanilya ilave edilir.Arzuya gore margarin konulur ve mikserle çırpılır.
Daha sonra 1 paket toz kremsanti içine dökülür ve 5 dk mikserle cırpılır.
Borcama dökülür.Borcamın altına cok az kadayıf serpilir.Ben cok koymuyorum cunku kadayıflar yumusuyor.Uzeri strec filmle kaplanır ve buzdolabında en az 3 saat bekletilir.Hatta 1 gun beklerse daha kıvamlı oluyor.
Dolaptan cıkarılır ve dilim dilim kesilir.Uzerine bol miktarda kadayıflı karısımdan dökülür.Servis sırasında kadayıfı üzerine dökerseniz çıtır çıtır oluyor(önceden dökerseniz yumusuyor).AFİYET OLSUN…
Bu tatalıyı mutlaka herkes denemeli.tadı süper oluyo.yaz akşamları için mükemmel bir tatlı.elerine sağlık fatmacım...
YanıtlaSil