15 Aralık 2012 Cumartesi
HALLEY PASTA
Malzemeler;
-5 yumurta
-2 su bardağı tozşeker
-2 çay bardağı sıvıyağ
-2 çay bardağı süt
-4 su bardağı un
-2 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Sosu için;
-3 su bardağı süt
-5 yemek kaşığı tozşeker
-6 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
-yarım lt süt
-7 yemek kaşığı un
-1 yumurta
-6 yemek kaşığı tozşeker
-1 paket vanilya
-100 gr labne peyniri
Üzeri için;
-hindistan cevizi
Yapılışı;
-Keki için;Yumurta ve tozşeker iyice çırpılır.Sıvıyağ,süt, ilave edilir çırpmaya devam edilir.Un,kabartma tozu ve vanilya eklenir,karıştılır.Fırın tepsisine dökülür.
-Önceden ısıtılmış fırında 175 C'de pişirilir.
-Kek soğuduktan sonra yuvarlak kalıpla yada bardakla kesilir.İsterseniz bıçakla kare olarakta kesebilirsiniz.
-Sos için,süt,şeker ve kakao karıştırılır.Kestiğiniz keklerin her tarafı sosa bulanır.En az 2 saat buzdolabında bekletilir.
-Kreması için;süt,yumurta,un ve tozşeker çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir.Ocağın altı kapatılır ve vanilya ve labne peyniri ilave edilir,karıştırılır.
-2 saat sonra buzdolabındaki sosa bulanmış kekler çıkarılır ve ortalarından (enlemesine) ikiye kesilir.Arasına kremadan koyulur ve diğer kek üzerine kapatılır.Hindistan cevizine bulanır. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapılır.AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
kremalı denemedim ama nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilne güzel olmuş bunlar ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor .ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhalley pastanın görüntüsü süper.en kısa zamanda denicem.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMüthiş lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.
merhaba ben gedim...
YanıtlaSilama bu pastalar çok şirin olmuş...
ellerinize sağlık...
sizi izlemeye aldım...
sizde beni izlemeye alırsanız sevinirim...
sevgiler...
Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende sizi bloğuma beklerim.
YanıtlaSilhttp://jakopapaganbakimi.blogspot.com
süper görüntü ! ellerinize sağlık !!
YanıtlaSiloffff, ne diyeyim :)
YanıtlaSil