1 Nisan 2013 Pazartesi
MANTARLI YEŞİL SOĞANLI TART
Yeşil soğan sevmeyen biri olarak çok beğenerek yediğim bir tarif oldu.İçinde okadar çok yeşil soğan olmasına rağmen hiç anlaşılmıyor ve bende hiç anlamadım:)Denenmesi gereken tariflerden biri,hemen deneyin derim.
Malzemeler;
Hamuru için;
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta
-Yarım paket eritilmiş margarin
-2 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için;
-1 kavanoz konserve mantar
-2 demet yeşil soğan
-1 tane kuru soğan
Üzeri için;
-1 kutu krema
-kaşar rendesi
Yapılışı;
-Tart hamuru için, hamur malzemeleri karıştırılır ve yoğrulur.Yarım saat kadar dinlendirilir.
Kuru soğan, yeşil soğanla birlikte doğranır ve biraz sotelenir.Doğranmış mantarlar ilave edilir.Ocağın altı kapatılır
.
-Hamur, merdaneyle açılır.Tart kalıbına yada yuvarlak bir fırın kabına göre açılır.Yağlanmış fırın kabına bastırarak düzeltilir..(ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım)
-Üzerine iç malzeme dökülür
.
-Onun üzerinede krema dökülür.
-170-180 C'lik fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarıp kaşar rendesi dökülür.
-Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mantara bayılırım.ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilGüzel tarifleriniz için ellerinize sağlık...
YanıtlaSil