2 Nisan 2013 Salı
KEK KALIBINDA PEYNİRLİ BÖREK
Hem çok basit hemde farklı bir sunum isteyenler için su böreği tadında güzel bir börek...
Malzemeler;
-5 yufka
-2 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 şişe maden suyu (200 ml)
-yarım su bardağı sıvıyağ
İçi için;
-1 büyük kase beyaz peynir yada lor
-maydonoz
Yapılışı;
-Yumurta,sıvıyağ,süt ve maden suyu karıştırılır.
-Kek kalıbı yağlanır.1. yufka kalıbın heryerini kapatıcak şekilde yerleştirilir.(1.yufkanın ortası delinmeyecek).Fırça yardımıyla sostan biraz sürülür.
-2. yufka dört parçaya bölünür.Her parça sosa batırılır ve kalıbın içine yerleştirilir.Üzerine biraz peynir serpiştilir.
-3. yufkada aynı şekilde dört parçaya bölünür ve sosa batırılıp peynirin üzerine yerleştirilir.Üzerine tekrar peynir serpiştirilir.
-4. yufkayada aynı işlem yapılır ve kalan peynir serpiştilir.
-5. yufkada sosa batırılıp kalıbın üzerine yerleştirilir.Sostan kalırsa üzerine gezdirilir.İlk yufkanın ortada kalan kısmı delinir ve sarkan yufkalar her tarafını örtecek şekilde üzerine kapatılır.1 gece buzdolabında bekletilir.
-180 C'lik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzel bir börek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor.börek için farklı bir sunum olmuş.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilama bu çok şıkkkkk bayıldım :) harika bir fikir.
YanıtlaSilÜSTÜ KIZARDI AMA NE İÇİ NEDE ALTI PİŞMEDİ 45 DAKİKA FIRINDA KALMASINA RAĞMEN :(
YanıtlaSil