22 Ocak 2012 Pazar

ÇİÇEK TATLISI



Malzemeler;
-1 paket margarin (250 gr, oda sıcaklığında)
-2yemek kaşığı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 yumurta
-1 tatlı kaşığı elma sirke
-1 paket kabartma tozu
-yaklaşık 5 bucuk su bardağı un

Hamuru yapıştırmak için ; -1 yumurta akı

Üzeri için;- 1 yumurta sarısı
-1 kase ceviz

Şerbeti İçin:
-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-yarım limonun suyu

Yapılışı;Öncelikle şerbeti için,su ve şeker tencereye koyulur ve kaynatılır.Kaynamaya başladıktan 5dk sonra limonun suyu sıkılır ve 1-2 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Kurabiye hamuru için bütün malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.

Hamur, 15-20 dk dinlendirilir.Hamurun yarısı merdaneyle yarım cm kalınlıgında açılır.Çiçek şeklinde kurabiye kalıbıyla kesilir.(farklı kalıplarla yada çay bardağıyla da kesilebilir)

Fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurta akı sürülür.

Kalan hamur tekrar açılır.Çiçek kalıbıyla kesilir.Çıkardığımız hamurlar tekrar bi kaç boy küçük,çiçek kurabiye kalıbıyla tekrar kesilir.

Yumurta akı sürdüğümüz hamurların üzerine kapatılır.Hamurların hepsine aynı işlem uygulanır.

Hamurun üstüne yumurta sarısı sürülür.İçine ceviz doldurulur.Önceden ısıtılmış 180 C'deli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkınca kurabiyeler ayrı bir kaba alınır.5 dk sonra üzerlerine soğuk şerbet gezdirilir.AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. Görüntü süper ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bu nasıl güzel bir görüntü canım.harika olmuş.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. cnm ya çok güzel tam benlik bi tarif çiçek kalıbım var ama bi boy..kalıbını temin edebilirsem yapacağım:))

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık,ne şirin,ne hoş gözüküyor tatlınız..
    Bu tarifi ilk fırsatta denemeliyim:)
    Cici haftalar diliyorum..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil