14 Ocak 2012 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU MAKARNA BÖREĞİ


Malzemeler;
-1 paket makarna(bütün makarna çeşitleri olabilir)
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar
-biraz beyaz peynir

Beşamel sos için;
-4 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı un
-4 yemek kaşığı yağ(2 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı tereyağ)
-tuz
-karabiber

Yapılışı;Makarna haşlanır ve süzülür.

Diğer tarafta beşamel sos için;bir tencereye yağ konur eriyince un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.Süt ilave edilir.Çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.

Beşamel sosun yarısı, rendelenmiş kaşarın yarısı ve ezilmiş beyaz peynir makarnayla karıştırılır.

Borcama koyulur.Kalan beşamel sos makarnanın üzerine dökülür.

Onun üzerinede kaşar koyulur.Fırında, 200 C'de kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN

2 yorum: