22 Aralık 2011 Perşembe

KÖSTEBEK PASTA




Malzemeler;
Keki için;
-3 yumurta
-1,5 su bardağı tozşeker
-1,5 su bardağı un
-yarım su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 paket kakao

Kreması için;
-yarım paket margarin
-2 kahve fincanı un
-2 kahve fincanı tozşeker
-1 lt. süt
-1 paket vanilya

Üzeri için;
-1 paket çikolata sosu+2,5 su bardağı süt
-hindistan cevizi

Yapılışı;Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Diğer malzemelerde ilave edilir ve kelepçeli kalıpta 170-175 C'de pişirilir.


Diğer tarafta margarin eritilir.Süt, un ve şeker ilave edilir,koyulaşana kadar pişirilir.Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilir.Mikserle en az 5 dk. çırpılır.
Soğumaya bırakılır.


Kek piştikten sonra 2'ye kesilir.



Yuvarlak büyük bir kasenin içine streç film serilir.


Kekin yarısı borcamın içine yerleştirilir.Kek yarım bardak şekerli suyla ıslatılır.İçine muhallebi doldurulur.(İsterseniz içine frambuaz,vişnede koyabilirsiniz.Ben frambuaz koydum.)


Kekin kalan kısmıda üzerine kapatılır.1 gece buzdolabında bekletilir.



Ters olarak servis tabağına çıkarılır.



1 paket çikolata sosu, 2,5 su bardağı sütle pişirilir.Kabuk bağlamaması için arada karıştırılır.Ilındıktan sonra üzerine dökülür.Onun üzerinede bolca hindistan cevizi serpilir.Dilimleyerek servis yapılır.AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. bir dilim alasım geldi şimdi.ellerine sağlık canım.pasta çok güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Aman Allah'ım enfes gözüküyor, ben bunu yapacak olsam 1 gece değil 1 dk bekleyemezdim. Ya bu göz hakkı ne olacak yaaa :))) üfffffffffffff

    YanıtlaSil
  3. Fatmacım pastan çok güzel gözüküyor.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Nefisssss görünüyor nefisssss..
    Ellerine sağlık canım..
    Takibindeyim.

    YanıtlaSil