![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihK4FwFL007H5HuhUqLJNp4nG6wk8GWMaQN_fPVv3ytTeFdA129UMZA2K7rGOpCYUMSwMqsBVKeGKIuS0KcyvQ-TUg8uAzhKOXBlnwKfTEpOc2sTt1P14RtBVksm99VoBRo_lGH_d7p7s/s280/Resim+085.jpg)
Malzemeler;
-5 adet yufka
-biraz sıvıyağ (yufkalara surmek için)
İçi için;
-4 çorba kaşığı sıvıyağ
-yarım kg kıyma
-1 adet orta boy soğan
-karabiber
-tuz
Yapılışı;Tencereye sıvıyağ konur.İnce doğranmış soğan ve kıyma ilave edilir.Kıyma suyunu çekene kadar pişirilir.Tuz ve karabiber eklenir ve altı kapatılır.
Diğer tarafta yufkalar tek tek açılır.Biraz sıvıyağ sürülür.
Yufka 4 'e bölünür.4 parçadan biri alınır.2 kenarından ortaya doğru katlanır.Kıymalı içten konulur.Ve sarılır.Tum yufkalara aynı işlem yapılır.
Yufkalar bittikten sonra buzluğa kaldırılır.
İster bigun önceden yapıp buzluğa atın isterseniz 1 hafta önceden yapıp buzluğa koyabilirsiniz.Daha sonra pişirilceği gun buzluktan çıkarılıp suyun altına tutulur.
Hemen tepsiye dizilip fırına koyulur.Yumurta sarısı surmeden 200 C'de üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder