8 Haziran 2013 Cumartesi

PATATESLİ PAZI SARMASI

                                  
Farklı sunum isteyenlere basit bir tarif.

Malzemeler;
-12 adet pazı yaprağı
-4 adet orta boy patates
-3 adet kornişon turşu
-tuz
-biraz limon suyu
-2 adet közlenmiş yada konserve kırmızı biber

Yapılışı;
-Pazı yaprakları kaynayan suda 2-3 dk kadar bekletilir.

-Patatesler haşlanır ve ezilir.Turşular doğranır,biraz limon suyu sıkılır.Tuz ilave edilir.

-Pazı yaprakları yayılır, üzerine patatesli harçtan sürülür,kırmızı biber konulur ve rulo şeklinde sarılır.Ortadan 2'ye kesilir.Servis tabağına alınır.AFİYET OLSUN 

3 yorum:

  1. kesin denicem harika gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel türk usulü suşi olmuş ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş.Elinize sağlık sevgiler..
    http://semadanlezzetler.blogspot.com/

    YanıtlaSil