Kahvaltı için çok lezzetli bir ezme tarifi...Yiyen herkes tarifini istiyor.Mutlaka deneyin derim.Yapımıda bir okadar basit.
Malzemeler;
-2 yemek kaşığı domates salçası
-2 yemek kaşığı biber salçası
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağına yakın su
-2 yemek kaşığı ekmek içi
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı susam
-1 tatlı kaşığı çörekotu
-1 çay kaşığı pulbiber
-yarım çay kaşığı nane
-yarım çay kaşığı kekik
-biraz ceviz
Yapılışı;
-Küçük bir tencereye zeytinyağı koyulur,domates ve biber salçası kokusu çıkana kadar kavrulur.
-1 su bardağına yakın su ilave edilir, bir taşım kaynayınca ocağın altı kapatılır.
-Ekmek içi koyulur.Kıvamı cıvık olursa biraz daha ekmek içi koyabilirsiniz.Ve tüm baharatlar ilave edilir.
-Son olarak elde parçaladığınız cevizler ilave edilir.İsterseniz simitlerin üzerine sürüp servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN
NOT:Baharatların miktarını isteğe göre arttırabilirsiniz.
30 Aralık 2012 Pazar
PATATESLİ PİZZA
Kahvaltı için çok basit bir okadar lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum...
Malzemeler;
-4 tane orta boy patates
-1 tane kuru soğan
-3 tane sivribiber
-1 parmak sucuk,biraz sosis,biraz konserve mantar(dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz zeytin,mısır vs)
-2,3 yemek kaşığı zeytinyağı
-rendelenmiş kaşar
-1 çay kaşığı nane
-1çay kaşığı pulbiber
-tuz,karabiber
Yapılışı; -Tavaya zeytinyağı koyulur,soğan küçük küçük doğranır.Soğanlar sotelenir.
-Patatesler soyulur ve küp küp doğranır.Soğanlar biraz sotelendikten sonra patatesler ilave edilir.Patatesler pişmeye yakın doğranmış sucuk,sivribiber,sosis ve mantar ilave edilir.
-Baharatlar ilave edilir.Patatesler piştiyse ocağın altı kapatılır.
-Pişen malzemeler fırın kabına boşaltılır.Üzerine bol kaşar rendesi serpilir.200 C'de kaşarlar eriyene kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN
NOT;Benim verdiğim ölçüler ortaboy kalıp için.Benim bu seferki kulladığım fırın kabı küçük olduğu için 2 tane patates yeterli geldi.
Malzemeler;
-4 tane orta boy patates
-1 tane kuru soğan
-3 tane sivribiber
-1 parmak sucuk,biraz sosis,biraz konserve mantar(dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz zeytin,mısır vs)
-2,3 yemek kaşığı zeytinyağı
-rendelenmiş kaşar
-1 çay kaşığı nane
-1çay kaşığı pulbiber
-tuz,karabiber
Yapılışı; -Tavaya zeytinyağı koyulur,soğan küçük küçük doğranır.Soğanlar sotelenir.
-Patatesler soyulur ve küp küp doğranır.Soğanlar biraz sotelendikten sonra patatesler ilave edilir.Patatesler pişmeye yakın doğranmış sucuk,sivribiber,sosis ve mantar ilave edilir.
-Baharatlar ilave edilir.Patatesler piştiyse ocağın altı kapatılır.
-Pişen malzemeler fırın kabına boşaltılır.Üzerine bol kaşar rendesi serpilir.200 C'de kaşarlar eriyene kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN
NOT;Benim verdiğim ölçüler ortaboy kalıp için.Benim bu seferki kulladığım fırın kabı küçük olduğu için 2 tane patates yeterli geldi.
KAHVALTI MASASI VE PATATESLİ PİZZA
Sevgili arkadaşım Nüveyda için hazırladığım kahvaltı masası...
Patatesli pizzanın tarifide hemen geliyor:)
Menüdekiler
Patatesli pizza
Acukalı simitler
Peynirli börek
Beşamel soslu karnıbahar
Islak kurabiye
Kabak tatlısı
Menüdekiler
Patatesli pizza
Acukalı simitler
Peynirli börek
Beşamel soslu karnıbahar
Islak kurabiye
Kabak tatlısı
15 Aralık 2012 Cumartesi
HALLEY PASTA
Malzemeler;
-5 yumurta
-2 su bardağı tozşeker
-2 çay bardağı sıvıyağ
-2 çay bardağı süt
-4 su bardağı un
-2 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Sosu için;
-3 su bardağı süt
-5 yemek kaşığı tozşeker
-6 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
-yarım lt süt
-7 yemek kaşığı un
-1 yumurta
-6 yemek kaşığı tozşeker
-1 paket vanilya
-100 gr labne peyniri
Üzeri için;
-hindistan cevizi
Yapılışı;
-Keki için;Yumurta ve tozşeker iyice çırpılır.Sıvıyağ,süt, ilave edilir çırpmaya devam edilir.Un,kabartma tozu ve vanilya eklenir,karıştılır.Fırın tepsisine dökülür.
-Önceden ısıtılmış fırında 175 C'de pişirilir.
-Kek soğuduktan sonra yuvarlak kalıpla yada bardakla kesilir.İsterseniz bıçakla kare olarakta kesebilirsiniz.
-Sos için,süt,şeker ve kakao karıştırılır.Kestiğiniz keklerin her tarafı sosa bulanır.En az 2 saat buzdolabında bekletilir.
-Kreması için;süt,yumurta,un ve tozşeker çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir.Ocağın altı kapatılır ve vanilya ve labne peyniri ilave edilir,karıştırılır.
-2 saat sonra buzdolabındaki sosa bulanmış kekler çıkarılır ve ortalarından (enlemesine) ikiye kesilir.Arasına kremadan koyulur ve diğer kek üzerine kapatılır.Hindistan cevizine bulanır. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapılır.AFİYET OLSUN
BETÜL'ÜN GÜN MASASI ve halley pasta
Bu ay ki günümüz Betül'deydi.Masamızda farklı bir tarif olarak halley pasta var.Tarifini hemen paylaşıcam.Herşey çoook güzeldi ellerine sağlık Betülcüm.
Menüdekiler
Kereviz salatası
Makarna salatası
Beşamel soslu karnıbahar
Ton balıklı salata
Kıymalı poğaça
Üç renkli börek
Halley pasta
Kakaolu ıslak kurabiye
Hurma tabağı
Menüdekiler
Kereviz salatası
Makarna salatası
Beşamel soslu karnıbahar
Ton balıklı salata
Kıymalı poğaça
Üç renkli börek
Halley pasta
Kakaolu ıslak kurabiye
Hurma tabağı
13 Aralık 2012 Perşembe
KAHVALTI MASASI ve elmalı şerbetli kurabiye
Kahvaltıya davet etmek istediğim sevgili Hatice ablaları iki hafta önce ağırladık.Kahvaltı masasında farklı olarak elmalı şerbetli kurabiye var.Tarifini dün paylaştım.Umarım sizlerede güzel fikirler oluyordur hazırladığım masalar:)
Menüdekiler
Peynir tabağı
Sebzeli kek
Patates salatası
Tost ekmekli ıspanaklı börek
Mini köstebek pasta Elmalı şerbetli kurabiye
Peynir tabağı
Sebzeli kek
Patates salatası
Tost ekmekli ıspanaklı börek
Mini köstebek pasta Elmalı şerbetli kurabiye
12 Aralık 2012 Çarşamba
ELMALI ŞERBETLİ KURABİYE
Malzemeler;
-1 paket margarin (250 gr)
-2 yumurta
-yarım çay bardağı tozşeker
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-aldığı kadar un
İçi için;
-4 tane orta boy elma
-yarım çay bardağı tozşeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-ceviz
Şerbeti için;
-2 su bardağı tozşeker
-1.5 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
Yapılışı;-Öncelikle su ve tozşeker kaynatılır.Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu sıkılır ve 5 dk sonra ocağın altı kapatılır.Soğuması için kenara alınır.
-Daha sonra iç harcı için elmalar soyulur ve rendelenir.Tozşeker ilave edilir,suyunu çekene kadar pişirilir.Tarçın ve ceviz ilave edilir.Soğumaya bırakılır.
-Hamuru için;tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.15--20 dk dinlendirilir.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.İçine elmalı harçtan konulur ve kapatılır.Fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de pişirilir.
-Kurabiyelerin üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.
-Kurabiyeler fırından çıkınca hemen şerbete batılırılır.5-10 dk şerbette bekletilir.
-Daha sonra hindistan cevizine bulanır.AFİYET OLSUN
2 Aralık 2012 Pazar
ŞERİT POĞAÇA
Bu aralar en çok yapılan bir poğaça tarifi vermek istiyorum.Şekil olarak farklı ve de herkesin severek yediği yumuşaçık poğaçalar oldular.
Malzemeler;
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine sürmek için)
-1 yemek kaşığı tozşeker
-1 yemek kaşığı susam
-4 su bardağı un
-1 küçük paket yaşmaya
-1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
-beyaz peynir ve maydonoz
Yapılışı;
-Yogurma kabının içerisine ılıttığınız süt,su ve yaşmaya koyulur.Üzerine tozşeker eklenir.Maya ve şeker eriyene kadar elinizle güzelce karıştırılır.Daha sonra sıvı yağı,yumurta akı,susam ve tuzu eklenir biraz daha karıştırdıktan sonra yavaş bir şekilde un eklenir.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlanır ve açılır.Açılan hamurun bıçakla uçları kesilir.Bir kenarına peynir konulur ve yuvarlanır.
-Ay şeklinde kıvrılır ve fırın tepsisine dizilir.
-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 C'delik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN
Malzemeler;
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine sürmek için)
-1 yemek kaşığı tozşeker
-1 yemek kaşığı susam
-4 su bardağı un
-1 küçük paket yaşmaya
-1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
-beyaz peynir ve maydonoz
Yapılışı;
-Yogurma kabının içerisine ılıttığınız süt,su ve yaşmaya koyulur.Üzerine tozşeker eklenir.Maya ve şeker eriyene kadar elinizle güzelce karıştırılır.Daha sonra sıvı yağı,yumurta akı,susam ve tuzu eklenir biraz daha karıştırdıktan sonra yavaş bir şekilde un eklenir.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlanır ve açılır.Açılan hamurun bıçakla uçları kesilir.Bir kenarına peynir konulur ve yuvarlanır.
-Ay şeklinde kıvrılır ve fırın tepsisine dizilir.
-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 C'delik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN