Malzemeler;
-2 yumurta
-1 çay bardağı tozşeker
-yarım çay bardağı portakal suyu
-yarım çay bardağı sıvıyağ
-2 çay bardağı un
-yarım paket kabartma tozu
Kreması için;
-2 buçuk su bardağı süt
-yarım su bardağı tozşeker
-yarım su bardağı un
Üzeri için;
-2 tane orta boy ayva
-8 yemek kaşığı şeker
-1 kase su ve cok az (çay kaşığının ucu kadar)kırmızı gıda boyası
Süslemek için;toz yeşil fıstık
Yapılışı;2 yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.
Portakal suyu ve sıvıyağ koyulur.Tekrar çırpıldıktan sonra un, kabartma tozu ilave edilir ve kaşıkla karıştırılır.Yağlanmış tart kalıbına dökülür.170-175 C'de pişirilir.
Kreması için;Tencereye süt,şeker ve un koyulur.Çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.Ilınana kadar arada karıştırılır.(kabuk bağlamaması için)
Üzeri için;Ayvalar soyulur.önce ortadan 2 ye ayrılır.Sonra her yarım ayva 6 dilime bölünür.Tencereye yada tavaya dizilir.Üzerine tozşeker koyulur.1 kase suyla gıda boyası karıştırılır ve ayvaların üzerine dökülür.Yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
Soğuyunca tart kalıbından çıkartılır ve ters cevrilir.Üzerine ılınan krema dökülür.
Ayvalarda soğuyunca kremanın üzerine dizilir.En az 2-3 saat buzdolabında bekletilir.Servis yapmadan önce üzerine yeşil toz fıstık serpilir.AFİYET OLSUN...