8 Haziran 2013 Cumartesi

PATATESLİ PAZI SARMASI

                                  
Farklı sunum isteyenlere basit bir tarif.

Malzemeler;
-12 adet pazı yaprağı
-4 adet orta boy patates
-3 adet kornişon turşu
-tuz
-biraz limon suyu
-2 adet közlenmiş yada konserve kırmızı biber

Yapılışı;
-Pazı yaprakları kaynayan suda 2-3 dk kadar bekletilir.

-Patatesler haşlanır ve ezilir.Turşular doğranır,biraz limon suyu sıkılır.Tuz ilave edilir.

-Pazı yaprakları yayılır, üzerine patatesli harçtan sürülür,kırmızı biber konulur ve rulo şeklinde sarılır.Ortadan 2'ye kesilir.Servis tabağına alınır.AFİYET OLSUN 

ISPANAKLI RULO

Tarifini pelinchef den aldım.Ben kahvaltı için yaptım,çok hafif bir tarif.Çay saati içince güzel oluyor.Bu tarife salata yada tuzlu kek diyebilirsiniz.
Malzemeler;
-400 gr ıspanak
-4 ymurta
-1 tane kuru soğan
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 çay kaşığı tuz
-karabiber
-1 yemek kaşığı un

İçi için;
-1 kase süzme yoğurt
-2-3 tane közlenmiş yada konserve kırmızı biber        

Yapılışı;
-Ispanaklar haşlanır ve blenderda çekilir.Yumurta sarılarıyla birlikte mikserde çırpılır.Diğer tarafta küçük doğranmış soğanlar sıvıyağla birlikte kavrulur.Ilınınca yumurtalı karışıma eklenir.Tuz,karabiber de eklenir.1 yemek kaşığı un ilave edilir.

-Yumurta akları mikserle kar gibi olana kadar çırpılır.Diğer karışıma ilave edilir.


-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür.180 C'lik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirilir.

                                      
-Fırından çıkardıktan 1-2 dk sonra yağlı kagıtla birlikte rulo yapılıp bekletilir.


-Soğuyunca üzerine süzme yoğurt sürülür.Onun üzerine kırmızı biberler doğranır.Rulo yapılır.Buzdolabında bekletilir.Servis yapılacağı zaman çıkarılır.AFİYET OLSUN

6 Haziran 2013 Perşembe

KIYMALI ÇITIR BÖREK

Çok basit ve çıtır çıtır enfes bir börek tarifi.Tarifini Hacer abladan almıştım.Buaralar sık sık yapıyorum.Hemen denemenizi tavsiye ederim:)
Malzemeler;
-3 yufka
-300 gr kıyma
-3 tane orta boy kuru soğan
-tuz,karabiber,pulbiber
-1 kase sıvıyağ
-biraz un( yufkaların üzerine serpmek için)

Yapılışı;
-Soğanlar küçük küçük doğranır ve kıymayla birlikte kavrulur.Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edilir.Pişince ocağın altı kapatılır.

-Yufka masaya yada tezgaha açılır.Önce yufkanın heryerine sıvıyağ sürülür.Daha sonra biraz un serpilir.

-Yufka 2'ye katlanır.Tekrar sıvıyağ sürülür ve biraz un serpilir.Kıymalı harçtan koyulur.

-Rulo şeklinde sarılır.2'ye kesilir.Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır.(ben 1 gece buzdolabında beklettim.Eğer vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz )

-Fırın tepsisine dizilir.Üzerine sadece sıvıyağ sürülür.180-190 C'de pişirilir.Dilim dilim kesilerek sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN



4 Haziran 2013 Salı

KAHVALTI MASASI ve yeni tarifler:)

Uzun bir süredir kahvaltı masası hazırlamamıştım özlemişim:) Yeni tarifler denedim.Öncelikle denenmesi gereken tariflerden biri kıymalı çıtır börek.Hem çok basit hemde el açması gibi bir börek oluyor.Önceliğimi bende bu tarife vericem:)Yeni tarifleri de sırasıyla paylaşıcam.Vee masamıza geçelim.


 
Menüdekiler

Peynir tabağı
 

Kıymalı çıtır börek
 
Patatesli pazı sarması
 
Milföy çanağında soslu kızartma
 

  Mantarlı yeşil soğanlı tart
 

Acuka
 
 
Ispanaklı rulo
 

Reçeller
 
Zeytin tabağı
 
 ,
Çikolatalı kurabiye
 
(Masada resmeni çekmeyi unuttuğum çilekli tart ve sütlü irmik tatlısı)