29 Mayıs 2011 Pazar

HACER ABLADA KAHVALTI GÜNÜ

Bu haftaki kahvaltı günümüz Hacer abladaydı.Günümüze sonradan dahil oldu ama çeşit açısından hepimizi geçti.Daha çekemediğim fotolar olmuş.Çeşit okadar çoktuki bukadarını çekebildim.Ellerine sağlık herşey çok güzeldi...



Menüdekiler...
Peynir topları...

Peynir ekmekli ikramlıklar...

Poğaça...

Patates topları...

Karnıyarık böreği...

Közlenmiş kırmızı biber içinde karışık kızartma...



Sucuk ekmekli ikramlıklar...

Tatlılar...
Gül tatlısı...


Çilekli parfe...

23 Mayıs 2011 Pazartesi

ABLAMDA AKRABA GÜNÜ

Ablamın hazırladığı her masa birbirinden daha güzel oluyor.Yine şık bir masa hazırlamıştı.Hem göze hem mideye hitap ediyordu:)Ellerine sağlık ablacım....ve Menümüz...



Ispanaklı tost ekmekli börek...

Fincan böreği...

Zeytinyağlı biber dolması...

Poğaça...

Yeşillik salata...

Soslu kızartma...

Arpa şehriye salatası...

Tatlılar...
Çilekli tart...

Tiramisu...

20 Mayıs 2011 Cuma

PİRİNÇ SALATASI



Malzemeler;
-2 su bardağı pirinç
-1 kutu mısır
-1 kavanoz karışık garnitür
-1 demet dereotu
-1 demet taze soğan
-tuz
-1 çay bardağı sıvıyağ
-bir limon suyu
-5-6 adet kornişon turşu

Yapılışı;Pirinçler pilav gibi pişirilir.(Haşlanınca lapa oluyor)Biraz demlenir.

Garnitürler yıkanır ve süzgeçte süzülür.

Kornişon turşu, dereotu, taze soğan küçük küçük doğranır.

Bir limon suyu sıkılır,bir çay bardağı zeytinyağı koyulur.Tüm malzemeler karıştırılır.

Servis tabağına alınır.AFİYET OLSUN...

19 Mayıs 2011 Perşembe

PATATESLİ RULO BÖREK



Malzemeler;
-5 yufka
-3 yumurta
-1.5 su bardağı süt
-7 tane orta boy patates
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 tatlı kaşığı nane
-yarım tatlı kaşığı pulbiber

Üzeri için;
-1 yumurta

Yapılışı;Patatesler soyulur, haşlanır.Haşlandıktan sonra sıcakken ezilir.Sıvıyağ, süt, yumurta, tuz, pulbiber, nane koyulur ve karıştırılır.


1 yufka masanın üzerine açılır.Patatesli harçtan üzerine koyulur.

2. yufka üzerine yayılır.Tekrar patatesli harçtan koyulur.Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır.Sonra rulo şeklinde sarılır.


Yufka 2'ye kesilir.Üzerine streç film sarılır.1 gece buzdolabında beletilir.
Ertesi gün yufkalar 1-2 parmak genişliğinde kesilir ve fırın tepsisine dizilir.


Üzerine yumurta sürülür.190-200C'de pişirilir.Sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN...

18 Mayıs 2011 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KURABİYE


Malzemeler;

-yarım paket yumuşak margarin (oda sıcaklığında)
-1 yumurta
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı tozşeker
-1 paket kakao (25 gr)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-aldığı kadar un

Muhallebisi İçin:
-1,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
-1 paket vanilya
-6 yemek kaşığı şeker
-1 yumurta sarısı

üzeri için;
-1 yumurta akı
-1.5 çay bardağı pudra şekeri
-5,6 damla limon suyu

Yapılışı;Muhallebinin malzemeleri karıştırılarak pişirilir.Arada karıştırarak ılınması sağlanır.


Yumuşak margarin,yumurta, sıvıyağ, tozşeker, kakao karıştırılır.Un, kabartma tozu ve vanilyada koyularak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.Muhallebiden biraz koyulur ve kapatılır.



Fırın tepsisine dizilir.180 C'de pişirilir.



Diğer tarafta üzeri için; yumurta akı,limon suyu ve pudra şekeri mikserle koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır.


Yağlı kağıttan kulah yapılır ve içine dökülür.Soğumuş kurabiyelerin üzerine şekil verilerek sıkılır.(dilerseniz kurabiyelerin üzerini daha farklıda süsleyebilirsiniz.)
Biraz bekledikten sonra kurabiyelerin üzerinde donduklarını görüceksiniz.AFİYET OLSUN...