30 Nisan 2011 Cumartesi
MİNİ KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler;
-4 yumurta
-2 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-1 paket kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2 su bardağı un
Kreması için;
-1 paket muzlu creme ole
-2 su bardağı süt
Üzeri için;
-çilek
-kremşanti
Yapılışı;Yumurtalar ve tozşeker mikserle iyice çırpılır.Sıvıyağ,süt koyulur, çırpılmaya devam edilir.Kakao, kabartma tozu, vanilya, un ilave edilir.
Dikdörtgen borcama dökülür.175 C'de pişirilir.
Creme ole üzerindeki tariften biraz daha az sütle(2 su bardağı) çırpılır.
Kek fırından çıktıktan sonra soğuması beklenir.
Soğuyunca ister kalıpla ister bardakla yuvarlaklar kesilir.Kalan kek parçaları blenderla ufalanır.
Kesilen yuvarlaklar üzerine muzlu creme ole koyulur,elinizle blenderdan geçirdiğiniz kek kırıntılarıyla üzeri ve yanları kapatılır.(elinizin içiyle biraz bastırarak kapatın)
Üzeri de çilek ve kremşantiyle süslenir.AFİYET OLSUN...
22 Nisan 2011 Cuma
NURSEL'DE KAHVALTI GÜNÜ
8 Nisan 2011 Cuma
ÇİKOLATA SOSLU PUDİNGLİ KEK
Malzemeler;
-4 yumurta
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-1 paket kakaolu puding
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
Üzeri için;
-1 paket çikolata sosu
-1 paket kremşanti
Yapılışı;Yumurtalar ve tozşeker mikserle iyice çırpılır.Sıvıyağ ve süt ilave edilir.
Puding,kabartma tozu,un ayrı bir kabın içinde karıştırılır.
Diğer malzemelerin üzerine dökülür.Eğer rengi açık olursa biraz kakao ilave edebilirsiniz.
180 C'de pişirilir.
Çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirilir ve 1 paket kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılır.Kek piştikten sonra eğer kekin daha yumuşak olmasını istiyorsanız 1 su bardağı sütle kaşık yardımıyla ıslatılır.Kek ılındıktan sonra dilim dilim kesilerek çikolata sosu ve kremşantiyle dilediğiniz gibi süslenir.AFİYET OLSUN...
5 Nisan 2011 Salı
BEYZA'DA KAHVALTI GÜNÜ
Bu haftaki kahvaltı günümüz Beyza'daydı.Hazırlamış olduğu uyumlu ve şık masada bulunan birbirinden güzel lezzetler okadar güzeldi ki bir an önce sizlerle paylaşmak istedim.Hatta bugün resimleri çektim ve şimdi bloga koyuyorum.Umarım sizlerde benim kadar beğenirsiniz.Tabaklarına ve reçelliklerine de bayıldım doğrusu:) Herşey için teşekkürler,ellerine sağlık Beyzacım...
Sosisli, biberli muffin...
3 renkli börek...(mantarlı,havuçlu,ıspanaklı)
Sosis...
Peynir tabağı...
Reçeller...
Un kurabiyesi...
Muzlu köstebek pasta...
Sosisli, biberli muffin...
3 renkli börek...(mantarlı,havuçlu,ıspanaklı)
Sosis...
Peynir tabağı...
Reçeller...
Un kurabiyesi...
Muzlu köstebek pasta...
3 Nisan 2011 Pazar
BİSKÜVİLİ SÜTLÜ TATLI
Malzemeler;
Tabanı için;
-1 paket sade petibör bisküvi
-2 yemek kaşığı kakao
-125 gr. erimiş margarin
-En fazla 2 çay bardağı süt
Kreması için;
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı un
-1 lt süt
-1 yemek kaşığı margarin
-1 paket vanilya
Üzeri için;
-kakao
Yapılışı;Bir kabın içine bisküviler elle kırılıp ufalanır.
Margarin eritilir ve bisküvilerin üzerine dökülür ve kakao eklenir.
Süt azar azar dökülür.Kıvamı çok cıvık yada yumuşak olmıcak.
Karışım borcama kaşıkla bastırarak yayılır.
Muhallebisi için;Süt, şeker,margarin ,un karıştırılarak pişirilir.Vanilya eklenir karıştırılır.
Muhallebi sıcakken bisküvili karışımın üzerine dökülür.
Sıcakken üzerine kakao serpilir.1 gece dolapta bekletilir.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)