29 Ocak 2011 Cumartesi

BETÜL'DE KAHVALTI GÜNÜ


Betül'deki kahvaltı günümüz de hasta olmasına rağmen bizim için hazırladığı masa:)Söylenicek fazla söz yok ,hersey çok güzeldi... Ellerine sağlık Betülcüm...Diğer kahvaltı gününde Görüşmek üzere...






Bu tuzluğa bayıldım:)

Kahvaltılıklar...












23 Ocak 2011 Pazar

CAILLOU PASTASI



Küçük çocugu olan her anne bilir caillou'yu...Tüm çocukların caillou sevgisi gibi bizim Efemizinde caillou sevgisi cok fazla. Efe'nin yoğun istegi uzerine Betul'le birlikte hazırladığımız caillou pastamız...
Elimizden geldiğince caillou ya benzetmeye çalıştık:)

Malzemeler
Pandispanyası için;

- 4 Adet Yumurta
- 4 Kahve Fincanı Toz Şeker
- 4 Kahve Fincanı Un
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya

Kreması için;
-3 Su Bardağı Süt
-1 Çay Bardağı Şeker
-1 Çay Bardağı Un
-1 Yemek Kaşığı Kakao
-2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
-2 Adet Yumurta Sarısı
-200 Gr. Sütlü yada Bitter Çikolata

İçi için;Damla çİkolata
Üzeri için;1 Paket Kremşanti
Süslemek için;Şeker Hamuru

Pandispanyanın Yapılışı;yumurta ve şeker iyice çırpılır.Sıvıyag,su konur.Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir ve çırpılır.180 C’de önceden ısıtılmıs fırında pişirilir.Bizim kullancagımız kalıbımız kucuk oldugu için fazla geldi.Kalanıda ziyan olmasın diye baska bır kalıpta pişirdik.




Kremanın Yapılışı:;Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye konulur. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirilir. Karışım kaynamaya başlayınca,bir iki kez karıştırlıp, ocagın altı kapatılır.. Çikolata ilave edilir eriyinceye kadar karıstırılır.


Pastanın yapılışı;Pandispanya piştikten sonra soğumaya bırakılır.İstersenız pandispanyayı 1 gun öncesindende yapabilirsiniz.



İkiye yada üçe kesilir.İlk kata kremanın bir kısmı konulur.



Üzerine damla çikolata konulur.


İkinci katada pandispanya konulur.Aynı işlemler yapılır.En ust kalan pandispanyayla kapatılır.


Üzeri için; kremşanti çırpılır ve pastanın üzeri ve yanları kremşantıyle sıvanır.Buzdolabına konulur.


Soğuduktan sonra şeker hamuruyla istenen renklerde dilediğiniz gibi susleyebilirsiniz.Biz şeker hamurunu hazır aldık gereken renklerde renklendirdik ve süsledik. Önce üzerini kaplamak için ince bir hamur actık ve tamamını kapatıcak şekilde kapladık.


Geriside tamamen hayal gucunuze kalmış.



AFİYET OLSUN…


18 Ocak 2011 Salı

KOKOSTAR KURABİYE


Malzemeler;

-1 kahve fincanı kakao
-2 kahve fincanı pudra şekeri
-250 gr yumuşak margarin
-2 yumurta (1 yumurta+ 1 yumurtanın sarısı)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-aldığı kadar un(yaklaşık 4 bardak kadar)

içi için;
-2 su bardağı hindistan cevizi
-2 çay bardağı pudra şekeri
-1 yumurta akı

üzeri için;
-1 yumurta akı
-1.5 çay bardağı pudra şekeri
-5,6 damla limon suyu

Yapılışı;Yumuşak margarin, pudra şekeri,kakao, yumurta karıstırılır.Kabartma tozu, vanilya, un ilave edilir ve ele yapışmıcak bir hamur haline getirilir.


İçi için;hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta akı karıstırılır.


Hamur küçük küçük parçalara ayrılır.

İçlerine hindistan cevizli karısımdan konur ve kapatılır.



Yuvarlanır ve fırın tepsisine konur.


Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de pişirilir.
Kurabiyeler soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta üzeri için; yumurta akı,limon suyu ve pudra şekeri mikserle koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır.

Yağlı kağıttan kulah yapılır ve içine dökülür.Soğumuş kurabiyelerin üzerine şekil verilerek sıkılır.

İsterseniz buzdolabı poşetinin içine koyularakta sıkılabilir.Biraz durduktan sonra kurabiyelerin üzerinde donucaklar.AFİYET OLSUN...

14 Ocak 2011 Cuma

ABLAMDA KAHVALTI GÜNÜ

İlk olarak ablamda başlayan kahvaltı günümüz...
Ve Betulle birlikte Efe 'ye hazırladığımız caillou pastası:)Daha sonra pastanın tarifini, resimleriyle birlikte ayrıntılı olarak anlatıcam...Çok guzel bir gündü.Ablamın ellerine sağlık...Diğer kahvaltı gününde görüşmek üzere:)









Tava böreği...

Poğaça...

Soslu kızartma...



Kahvaltılıklar...





Caillou pastası...

Vişneli tavuk göğsü...