31 Aralık 2010 Cuma

MİNİ KUMPİR



Malzemeler;

-5-6 adet orta boy patates
-1 küçük kavanoz karısık garnitur (bezelye,havuç)
-7-8 adet yeşil zeytin
-4-5 adet kornişon turşu
-1 küçük kutu mısır
-1-2 yemek kaşığı tereyağ
-Arzuya göre ketçap ve mayonez
-tuz
Yapılışı;Patatesler haşlanır.


Tereyağ ve tuz konup karıstırılır.


Karışık garnitur ve mısır bir süzgece konur ve bol su ile yıkanır.Turşu ve yeşil zeytinde küçük küçük doğranır.Tüm malzemeler karıştırılır.


Daha sonra muffin kalıplarına (kağıt kalıplarda olabilir) ortaları boş kalıcak şekilde patates koyulur.


Tüm malzemeler karıştırılıp önce ortalarına sonra üzerlerine koyulur.

Tüm kalıplara aynı işlem uygulanır.Arzu edilirse mayonez ve ketcap dökülerek servis yapılır.AFİYET OLSUN...

30 Aralık 2010 Perşembe

BUĞDAY SALATASI



Malzemeler;

-2 su bardağı buğday
-4 adet salatalık
-750 gr süzme yoğurt
-tuz
-süslemek için ceviz

Yapılışı;Buğday 1 gun öncesinden akşamdan yıkanır ve tencereye konur.Biraz kaynatılır ve altı kapatılır.Ertesi gun suyu süzülür.



Daha sonra salatalıklar soyulur, rendelenir ve suyu sıkılır.Süzme yogurt ilave edilir.Bugdayla birlikte karıstırılır, tuzu da eklenir.


Üzeride cevizle yada dilendiği gibi süslenerek servis yapılır.AFİYET OLSUN...

28 Aralık 2010 Salı

SÜTLÜ İRMİK TATLISI (ÇİKOLATA SOSLU)



Bu tatlının yapımı çok basit olduğu gibi lezzetide bir okadar guzel.Herkesin denemesini tavsiye ederim...

Malzemeler

-1 lt süt
-8 yemek kaşığı şeker
-8 yemek kaşığı irmik
-1 paket vanilya

Yapılışı; Süt, şeker, irmik tencereye konur ve çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir.


Daha sonra içine 1 paket vanilya konur ve karıştırılır.


Biraz ılındıktan sonra kalıba dökülür.



Ben güllü silikon kalıba döktüm.Sizde arzu ettiğiniz herhangi bi kalıba dökebilirsiniz.



1 gece dolapta bekletilir.Ertesi gün kalıptan çıkarılır.


Hazır çikolata sosu pişirilir ve üzerine dökülür.(Ben dr. oetker'in çikolata sosunu kullandım)

AFİYET OLSUN...

26 Aralık 2010 Pazar

GUN MASAM

Cumartesi gunu olan gunumuzden geriye kalanlar:)




Menudekiler...

Kısır

Beşemel soslu pırasa

Bugday salatası

Kıymalı börek

Patatesli patlıcan salatası

Mini kumpir (Muffin kalıplarında)


Tatlılar...
Portakallı damla çikolatalı kurabiye

meyveli tartolet

çikolata soslu sütlü irmik tatlısı

Tatlılar yendikten sonra:)

20 Aralık 2010 Pazartesi

AMCAMLARDA AKŞAM YEMEĞİ...



Yengemin çok fazla çeşit yapıp hazırladığı masa...Ben kimse oturmadan önce resimleri çektim.Yemekler konduktan sonra çekemedim malesef servis yaptığımız için.Kendi yöremize ait yemeklerde vardı inşallah başka bir masada koyarım resimlerini.Erzurum yöremizin patates dolması gibi:)Hepside cok guzel olmuştu...Ellerine sağlık yengecim...






13 Aralık 2010 Pazartesi

NİKAH KURABİYELERİ




Semra & Hakan için hazırladığım nikah kurabiyeleri...

Bir ömür mutluluklar diliyorum...












ISPANAK GRATEN


Malzemeler;

-1 kg ıspanak
-1 tane orta boy soğan
-biraz sıvıyag
-tuz
-karabiber
-pulbiber

Beşemel sos için,

-2 yemek kaşığı un
-3 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı yağ(1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağ)
-tuz
-karabiber

üzeri için;

-rendelenmiş kaşar

Yapılışı:Ispanaklar iyice yıkanır ve doğranır.Soğan soyulur ve küçük küçük doğranır.Tencereye sıvıyağ konur,soğanlar koyulur ve sotelenir.Daha sonra ıspanaklar ilave edilir ve biraz sotelenir.(çok pişmesine gerek yok).


Beşemel sosun yapılışı;Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı konur.Eriyince un ilave edilir.Pembeleşmeden kavrulur.Hızla sütü ilave edilir.Telle karıstırılarak pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir, ocaktan alınır.

Ispanaklar ılınınca suyu sıkılarak borcama alınır.


Üzerine beşemel sos dökülür.Onun üzerinede kaşar rendesi dökülür.200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...


Not:ıspanak yerine pazıda olabilir,lezzet olarak ikiside aynı.Hatta pazıyla yapmak daha kolay-yıkama acısından:)