26 Nisan 2010 Pazartesi

ABLAMIN DAVET MASASI...







Menudekiler...

Ispanak salatası...


Doritoslu kuskus salatası...


Kuru yufkalı tavuklu börek...


Milföylü makarnalı börek...(bunun tarifini ablam yeni almış en kısa zamanda deneyip paylaşıcam)


Tatlılar benden:)

Çilekli tart...


Afyon kaymağı...


Misafirlerin getirdiği çikolatalı pasta...

24 Nisan 2010 Cumartesi

ÇİLEKLİ TART



Bu mevsim için çok guzel ve hafif bir tatlı.Denemenizi tavsiye ederim...

Pişirme suresi;20 dk.

Malzemeler;

-2 yumurta
-1 çay bardağı tozşeker
-1/2 çay bardağı portakal suyu
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-2 çay bardağı un
-yarım paket kabartma tozu
-yarım kg çilek
-1 paket dr. oetker tart jöle

Yapılışı;2 yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.


Portakal suyu ve sıvıyağ koyulur.Tekrar çırpıldıktan sonra un, kabartma tozu ilave edilir ve kaşıkla karıştırılır.Yağlanmış tart kalıbına dökülür.



170 C'de pişirilir.


Soğuyunca çıkartılır ve ters cevrilir.


Çilekler yıkanır, ortadan 2'ye kesilir ve uzerine biraz şeker serpilir.


Tartın uzerine şekerlenmiş çilekler yerleştirilir.Orta kısmına butun koyulur.


Bir tencereye jöle, su, şeker konur.(paketin uzerindeki ölçülere gore)Pişirilir.


Çileklerin uzerine dökülür.


Soğuyunca servis yapılır.AFİYET OLSUN...

23 Nisan 2010 Cuma

AFYON KAYMAĞI



Servis;1 tepsi için

Malzemeler;

-1 lt. süt
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı un (tepeleme)
-100 gr tereyağ
-2 su bardağı hindistan cevizi
-1 bardak ceviz
-1 tatlı kaşığı damla sakızı reçeli yada damla sakızı (bu reçeli bulmak cok zor ben uzun bir aramadan sonra bulabildim damla sakızıda olabilir.damla sakızını tum aktarlarda bulabilirsiniz)

damla sakızı reçeli...



Yapılışı;1 bardak un tencereye konur ve kokusu çıkana kadar kavrulur.(pembeleşmeden)Ateşten alınır...


Sütü ve şekeri ilave edilir.Ateşe konur ve tekrar pişirilir.Pişmeye yakın sakız reçeli yada damla sakızı ilave edilir.Ateşten alınır.



Tereyağı ilave edilir ve mikserle 10 dk. çırpılır.


Frın tepsisi ıslatılır yada strec film serilir.Ben strec film tercih ettim kolay çıkması için...


1 gece dolapta bekletilir.


Dikdörtgen şekilde kesilir.Spatula yada elinizle hindistan cevizinin üzerine koyulur.
Ortasına ceviz koyulur.


Rulo şeklinde sarılır.


Servise alınır.AFİYET OLSUN...

20 Nisan 2010 Salı

DAVET MASALARI

Fikir olması açısından bazı davet masası resimleri...
En guzel masa sizce hangisi?
Yorumlarınızı bekliyorum:)

Benim hazırladığım masa...


Beyhan teyzenin masası...


Ankara'daki ev...


Halamdaki akraba gunu...


Ablamın masası...


Gülseren teyzenin masası...


Bizde akraba gunu...


Elif'in masası...


Nursel kardeşimin masası...


Vildan ablanın masası...


Halime ablanın masası...

PORTAKAL SOSLU KEK



Hazırlama süresi;15 dk.
Pişirme süresi;30 dk.

Malzemeler;

-3 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı portakal suyu
-1 portakalın kabuğu
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-3 su bardağı un

Sosu için;

-4 yemek kaşığı tozşeker
-1 portakalın rendesi
-1 su bardağı portakal suyu

Yapılışı;Yumurta ve tozşeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Sıvıyağ,portakal suyu ve portakal kabuğu ilave edilir.


Un, kabartma tozu, vanilya elenerek ilave edilir.
Sıvıyağ ile yağlanmış borcama dökülür.


165-170 C'de pişirilir.


Sosun yapılışı;1 portakalın içi dışı (tamamı) rendelenir.1 bardak portakal suyu ilave edilir.4 kaşık şeker konur.Ateşte 1-2 taşım kaynatılır.


Kek fırından çıktıktan sonra (1-2 dk. sonra) soğutulmuş sos üzerine dökülür.Kek soğuyunca servise alınır.AFİYET OLSUN...

KIYMALI HAVUÇLU BÖREK



Servis;1 tepsi için
Pişirme süresi;30 dk.

Malzemeler;

-4 yufka
-yarım kg kıyma
-1 tane havuç rendesi
-3 tane iri soğan
-4 tane çarliston biber
-karabiber
-kimyon
-tuz

Yufkaya sürmek için;

-1 su bardağı süt
-yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı;Soğan ve biber ince doğranır.


Havuç rendesi koyulur ve kavrulur.


Kıyma da ilave edilir, biraz pişirilir.Altı kapatılır ve baharatları koyulur.


1 su bardağı süt ile sıvıyağ karıstırılır.1 yufka yayılır.Üzerine karışımda sürülür.İkinci yufka da yayılır.6'ya bölünür.



Kıymalı harçtan koyulur ve sıkıca sarılır.




Tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu yada susam dökülür.


175 C'de pişirilir.(4 yufkadan 12 adet oldu.Ama iç malzeme arttı.Siz 6 yufkadan da yapabilirsiniz.)AFİYET OLSUN...